Mirella Schout

mijn verhaal

De Tuinfabriek ontwerpt kleine en grote tuinen. Stadstuinen, dakterrassen, balkons, villatuinen,  wellness tuinen, schoolpleinen, publieke ruimtes, alle ruimtes waarbij ik een bijdrage kan leveren aan het vergroenen van de wereld, daar ligt mijn passie.
Ik wil niet alleen maar tuinen ontwerpen, maar mensen ook een stukje besef van de natuur meegeven. Mijn streven is dat iedereen zijn wereld een klein beetje groener maakt. Zelf heb ik mijn eigen kleine groene oase in de achtertuin en vanuit de voordeur ben ik weer midden in de stad: het beste van twee werelden.

Achtergrond

De groene vingers heb ik van mijn moeder: zij is altijd bezig in de tuin. En dus kon je mij daar ook vinden. Ik hield veel van bloemen, en ben na mijn havo de opleiding voor bloemist/ bloemsierkunst gaan volgen.
Maar ik wilde het op een gegeven moment toch ‘grootser’ aanpakken en daarom tuin- en landschapsinrichting gaan studeren.

Lees meer

Na mijn opleiding heb ik bij verschillende ontwerp studios gewerkt zoals  bij Marcel Wolterinck in Laren, Kuiper compagnons te Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Negen jaar geleden ben ik volledig voor mijzelf begonnen met mijn bedrijf De Tuinfabriek, en ik vind het geweldig: tuinieren en ondernemen in één. Ik kan er helemaal mijn passie in kwijt. Ik wil niet alleen maar tuinen ontwerpen, maar mensen ook een stukje besef van de natuur meegeven.

Hollandse Tuinkunst

Iedere tuin is voor de tuinfabriek een nieuwe uitdaging, ik denk niet in kant en klare oplossingen of in het gebruik van dezelfde materialen.
De Tuinfabriek maakt een tuin die het leven van de opdrachtgever weerspiegelt. Dit doe ik door de tijd te nemen om in het leven van de opdrachtgever te kruipen en het te hebben over bijvoorbeeld; design, hobby’s, vakantie, kunst.

Lees meer

Het is iedere keer weer een uitdaging om bijzondere buitenruimtes te creëren en onverwachte plant combinaties toe te passen. De tuinen van de Tuinfabriek kenmerken zich door helder gestructureerde strakke lijnen waarin losse, wilde, kleurige beplanting de boventoon voert. Er is ruimte voor leegte, ze zijn stoer en robuust maar ook natuurlijk. En voor de kenners – ik ben een groot fan van Mien Ruys, de moeder van de ‘Hollandse tuinkunst’.

Natuur begint bij de achterdeur

De opdrachtgevers van de tuinfabriek zijn veelal mensen die houden van buiten zijn en van “mooie dingen”. Vaak gewoon lekker in hun tuin willen ontspannen en er niet te veel werk aan hebben. Dat realiseer ik door te kiezen voor plantensoorten die sterk zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Het liefst werk ik met planten die van nature op die specifieke plek voorkomen. Het resultaat is dat de natuur begint bij de achterdeur en je helemaal tot rust komt in je eigen tuin!