hoe ga ik te werk

WERKWIJZE

De tuinfabriek ontwerpt tuin, landgoed, binnentuin, patio of dakterras, buitenplaats of bedrijfstuin.Ook voor een afzonderlijk tuinadvies of een los beplantingsplan kunt u bij mij terecht. Door de jaren heen heb ik een netwerk aan mensen waarmee ik graag samen werk opgebouwd. Deze bestaan uit verschillende disciplines; stedenbouw, architectuur, beplanting, technische begeleiding en hoveniers zowel kleine als grote projecten kan ik op hun integriteit en deskundigheid vertrouwen en kunt u als opdrachtgever het beste bedient worden.

 

Kennismakingsgesprek

Al mijn tuinontwerpen beginnen met een goed gesprek bij u thuis. Over tuinen, wonen, leven, design, reizen: zo leer ik u kennen en kunnen we tot een tuin komen die past bij uw wensen en budget. Deze eerste kennismaking gratis vrijblijvend en krijgt u onmiddellijk een goede indruk van mij en van de mogelijkheden van uw tuin. Om alvast goed de sfeer te kunnen proeven vindt het gesprek bij voorkeur plaats bij u thuis.

 


Opdracht tot tuinontwerp

Als de klik en het vertrouwen er is, geeft u mij de opdracht om uw tuin te ontwerpen. Op basis van de complexiteit en omvang van de opdracht ontvangt u van mij een offerte voor – alleen advies – een ontwerp en beplantingsplan – begeleiding van de uitvoering – compleet verzorgen van de uitvoering. . U kunt rekenen op kosten van een ontwerp en beplantingsplan tussen de € 1.000 en € 2.500 voor kleine tot middelgrote tuinen. Wilt u alleen advies en ideeën dan geldt het uurtarief van 75 Euro (excl. BTW).

Voorlopig Ontwerp

De tuin wordt ingemeten en bestaande beplanting en materialen geinventariseerd. Functionele aspecten als bezonning, zicht op de buren etc. worden in kaart gebracht.
Aan de hand van uw wensen en onze inventarisatie van de plek maak ik één of meerdere ontwerpvoorstellen. Met een heldere ontwerptekening (plattegrond), doorsneden en sfeerbeelden wordt het ontwerp inzichtelijk gemaakt. Vaak maak ik ook een 3D-uitwerking om een nog beter beeld te geven van het voorstel. Tijdens deze stap  vragen we een kostenraming voor de aanleg van de tuin aan bij een uitvoerende partij.

Definitief Ontwerp
Als het voorgestelde tuinontwerp akkoord is werk ik de technische details en materialenkeuze verder uit. Het definitief ontwerp bestaat uit: ontwerptekening, doorsneden, sfeerbeelden, beplantingsplan, technische tekeningen en materialenlijst. Na deze fase wordt er een offerte aangevraagd voor de kosten van de uitvoering.

Begeleiding bij uitvoering

In deze laatste fase wordt u droom werkelijkheid!
Graag begeleidt ik de uitvoering. Om te zorgen wat bedacht is werkelijkheid wordt. In overleg bepalen samen wat u graag zelf wilt begeleiden en wat u aan mij toe vertrouwt. Ik verzorg dit op basis van werkelijk gemaakte uren of we kunnen een vast bedrag hiervoor afspreken.
Zo kan ik:

uitzetten van het ontwerp in de tuin zodat het volgens plan wordt uitgevoerd.

tijdens de uitvoering contact houden met de hovenier.

oplevering samen met de uitvoerende partij verzorgen

 

 

Nazorg
Na ongeveer 1 jaar kom ik graag nog een keer langs om te horen of alles naar wens is en zien hoe de tuin zich heeft ontwikkeld.